Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Хрупкави пържени калмари

Хрупкави пържени калмари

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Хрупкави пържени калмари
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • калмари - 2 бр. почистени и нарязани на шайби
  • брашно - за овалване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • олио - за пържене
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме калмарите на шайби, поръсваме с лимоновия сок и оставяме в хладилника да се мариноват за поне 1 час.

В купа разбъркваме брашното със солта и черния пипер и в него овалваме налязаните на шайби калмари.

Пържим ги в сгорещеното олио и сервираме със салата по избор и резенчета лимони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: