Исусови венчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
04/04/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 чаена лъжичка
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1/2 чаена лъжичка
  • олио за пържене
  • брашно - като за тесто за баница
  • пудра захар - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се две от яйцата, два жълтъка и захарта до пяна. Добавя се содата и солта. Добавя се брашно така, че да се получи тесто като за баница.

Разточва се кора, която се реже на ленти, които са дължи 15 сантиметра и широки 3 сантиметра. Краищата на всяка лента се слепват така, че да се получи венец.

Външните ръбове на венчетата се изрязват на триъгълничета, за да приличат венците на трънени. Всяко венче се пуска във вряща мазнина и се пържи до златисто.

Поръсват се с пудра захар.

Мерителни лъжици с купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мерителни лъжици с купа
14.00 лв.
10.00 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от мерителни лъжици с купа. Може да измерите точно сухи или течни съставки, и да ги сипете директно в купата. Имате 5 лъжици с различна вместимост и цветове.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар