Начин на приготвяне
Активира се маята, като се разбърква в топлата лимонада. Сипва се в брашното, добавят се яйцата, захарта, разтопената мас, щипка сол, настъргана кора лимон, разбърква се добре с вилица и замесваме тесто, да не лепне.
Оставя се да втаса на топло 40 минути.
Късат се топчета тесто и оформяме на лента, поставят се стафиди, завиваме на рулце и връзваме по показания начин на снимката, защото е трудно се обясни.
От дълги фитили се оформят две венчета, в средата се поставя топче от алуминиево фолио, оформяме зайче от сплетен фитил, за глава се оформя топче леко издължено и с ножица се реже за уши.
Набождаме стафиди, намазваме с жълтък и поръсваме с захар, цветни пръчици.
Печем върху хартия за печене в умерена фурна 170°C до златисто.
Вкусен Великден!