Начин на приготвяне
Кувертюрът тъмен шоколад се начупва, настъргва на едро или се наситнява на малки парченца в чопър.
Стафидите се накисват предварително в шоколадовия ликьор или друг подходящ алкохол или вода.
Предварително разтопеното краве масло, кафявата захар и яйцата се разбиват с помощта на миксер в голяма купа.
Постепенно към купата се добавя по малко от пресятото лимецово брашно, бакпулвер, ванилията, солта, накиснатите стафиди, наситнените банани и парченцата тъмен шоколад.
Сместа се прехвърля в намаслена форма за печене.
Печете кекса с лимец в средната част на предварително загрята на 180 °C фурна за около 35 - 40 минути.
Готовият здравословен шоколадов кекс се изважда да изстине върху решетка и по желание се поръсва с пудра захар или какао преди поднасяне.
Да ви е сладко!