Начин на приготвяне
Основата приготвяме, като смелим ядките с фурмите и прибавим разтопено кокосово масло. Трябва да се получи лепкав пласт.
Разстелете равномерно върху дъното на форма за торта. Оставете в хладилник, за да стегне 30 мин.
За крема в блендер разбийте всички съставки, без да добавяте какаото.
Половината смес изсипете върху сухата основа. В другата половина разбъркайте и какаото и разпределете върху ваниловия блат.
Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете чийзкейка на водна баня. Охладете.
Пригответе шоколадовия топинг, като разтопите какаово масло и мед. Разбъркайте с какао и залейте чийзкейка.
Приберете в хладилник за няколко часа.
Украсете здравословния шоколадов чийзкейк с плодове или ядки по желание.