Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Тиквени питки - пърженки

Тиквени питки - пърженки

IvankaIvanka
Новак
252422
Тиквени питки - пърженки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г (сварена)
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 150 г
  • масло - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • лимонтузу - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 100 г (за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, кристалната захар, млякото и лимонената киселина и прибавяме сместа към предварително сварената и намачкана на пюре тиква.

Разбъркваме сместа и постепенно, с поръсване, добавяме брашното със солта и содата.

Получаваме тесто, от което правим тънки питки.

Намазваме тиган с маслото и изпържваме тиквени питки от двете страни.

Поднасяме готовите пърженки, поръсени с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка: