Начин на приготвяне
Бисквитите се намачкват или смилат в блендер. Слагат се в купа и при тях се изсипва разтопеното топло масло. Разбърква се с лъжица, докато бисквитите поемат маслото.
Сместа се изсипва във форма с падащо дъно и се притиска с лъжица. Изпича се за 10 минути в загрята фурна на 180 грдуса. Сметаната се загрява до точка на кипене и в нея се слага начупеният шоколад.
Бърка се до пълното разтапяне на шоколада. Ако е нужно, се загрява отново, като се внимава сметаната да не заври. Филаделфията и захарта се разбиват с миксер около 5 минути.
Добавят се яйцата, като след всяко яйце се разбива. Накрая на струя се изсипва разтопеният шоколад и отново се разбива хубаво.Сместа се изсипва върху изпеченият и охладеният блат.
Пече се 15 минути на 180 градуса и още 70 минути на 120 градуса. Готовият и изстинал чийзкейк се слага в хладилник за една нощ. Загрейте сметаната и сложете начупения черен шоколад.
Щом той се разтопи, добавете маслото и разбъркайте до разтапяне на маслото. Чийзкейкът се залива и отново се слага в хладилник до стягане на черния шоколад.
Когато шоколадът е стегнал се минава с нож по краищата и се освобождава от ринга. Ако искате черният шоколад да се стече по стените на чийзкейка, освободете от ринга и тогава го залейте.
Коментари