Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова крем супа с печурки и крутони

Зеленчукова крем супа с печурки и крутони

Зеленчукова крем супа с печурки и крутони
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Зеленчукова крем супа с печурки и крутони - любима ни е откакто знаем рецептата"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. (около 500 г)
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • куркума
  • къри
  • прясно мляко - 150 мл
  • крутони
  • пълнозърнест хляб - 4 филии
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • риган
  • къри
  • мащерка
  • черен пипер
  • още
  • гъби - 250 г печурки
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 40 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета. Почистете и нарежете морковите и глава кромид лук.

Сложете зеленчуците в тенджера и ги облейте с вода. Прибавете сол на вкус и ги сварете до готовност за около 20 минути.

През това време си пригответе крутоните.

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор.

Нарежете филийките хляб на дребни кубчета, полейте със зехтина и поръсете със сухи подправки. Разбъркайте добре и ги сложете да се пекат за 10на минути. Периодично разбърквайте, за да се изпекат равномерно от всички страни.

Почистете и нарежете гъбите на филийки.

Нарежете 1-2 скилидки чесън.

В тиган загрейте маслото и олиото и запържете за кратко чесъна, колкото да си пусне аромата.

След това добавете гъбите, които също запържете за 10 минути, бъркайки периодично. Накрая добавете сол и черен пипер на вкус.

Щом зеленчуците са готови ги пасирайте до хомогенност. Прибавете подправките и прясното мляко. Оставете на котлона още 5 минути. Бъркайте непрекъснато, защото може лесно да загори.

След това зеленчуковата супа е готова и може да сервирате.

Разпределете в подходящи чинии, сложете в центъра от запържените ароматни гъби и поръсете с крутони.

Зеленчуковата крем супа с печурки и крутони е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: