Начин на приготвяне
Започнете с крутоните, настържете скилидката чесън и смесете с мазнината, която сте избрали. Отстранете кората на филиите хляб, нарежете меката част на кубчета и поставете в малка тавичка.
Полейте хлебните кубчета с чесновата мазнина и разбъркайте добре. Поставете тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете, като периодично разбърквате крутоните до светло кафяв цвят.
Почистете и нарежете лука, морковите, корена от целина, картофите и гъбите на по-едро. Поставете ги в подсолена вода на умерен огън да се сварят до омекването им.
Прецедете бульона на супата, пасирайте сварения зеленчук добавяйки на части от бульона им. Разредете заквасената сметана с прясното мляко и го прибавете към супата.
Добавете зеленчуковата подправка, посолете на вкус, поръсете с черния пипер на вкус и маслото. Оставете супата да заври и отстранете от огъня. Сервирайте с крутончетата.