Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Крем супа от печурки и чеснови крутони

Крем супа от печурки и чеснови крутони

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Крем супа от печурки и чеснови крутони
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"И поотделно ги харесваме, но в комбинация - супата и крутоните, са направо божествени"

Необходими Продукти

  • за супата
  • печурки - 300 г пресни
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 50 г (корен)
  • картофи - 3 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • заквасена сметана - 50 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • масло - 20 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус (млян)
  • за крутоните
  • хляб - 4 филии
  • чесън - 1 скилидка (голяма)
  • олио - 50 мл или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с крутоните, настържете скилидката чесън и смесете с мазнината, която сте избрали. Отстранете кората на филиите хляб, нарежете меката част на кубчета и поставете в малка тавичка.

Полейте хлебните кубчета с чесновата мазнина и разбъркайте добре. Поставете тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете, като периодично разбърквате крутоните до светло кафяв цвят.

Почистете и нарежете лука, морковите, корена от целина, картофите и гъбите на по-едро. Поставете ги в подсолена вода на умерен огън да се сварят до омекването им.

Прецедете бульона на супата, пасирайте сварения зеленчук добавяйки на части от бульона им. Разредете заквасената сметана с прясното мляко и го прибавете към супата.

Добавете зеленчуковата подправка, посолете на вкус, поръсете с черния пипер на вкус и маслото. Оставете супата да заври и отстранете от огъня. Сервирайте с крутончетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: