Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Боб чорба»Зеленчукова крем супа с бял боб и крутони

Зеленчукова крем супа с бял боб и крутони

Зеленчукова крем супа с бял боб и крутони
Снимка: Илиана Първанова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч. от буркан
  • картофи - 3 бр. средно големи
  • моркови - 2 - 3 бр. средно големи
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 зелени
  • бяла ряпа - ½ брой
  • хималайска сол - 1 и ½ ч.л.
  • шарлан - 2 с.л.
  • джоджен - ½ с.л. сушен и стрит
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • кориандър - 1 щипка
  • гарам масала - 1равна к.л. (пожелание)
  • кафява захар - 1 к.л.
  • вода - 1. 5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като литър и половина вода заврят в средно голяма тенджера, сипваме лъжичка и половина хималайска сол – на вкус и 2 супени лъжици шарлан.

Подготвяме зеленчуците: 3 картофа, 2-3 моркова, 1 глава лук, 2 зелени чушки и половин бяла ряпа, като ги нарязваме на ситно. Прибавяме ги и оставяме да се варят с капак около 10 минутки.

Добавяме боба – 2 ч.ч. от буркан и след него следват подправките: половин супена лъжица сушен и стрит на ситно джоджен, по 1 ч.л. от трите подправки – червен пипер, кимион и куркума, 2 щипки черен пипер, 1 щипка смлян кориандър, 1 кафена лъжичка кафява тръстикова захар (за вкус) и пожелание 1 равна к.л. гарам масала. Разбъркваме с бъркалка и варим още около 15 минути, докато всички съставки са сварени.

Когато супата е готова я сваляме от котлона и изчакваме леко да се охлади, за да може да включим пасатора. След 5 минутки я пасираме до нежна фина консистенция, за да се получи крем супа.

Сервираме бобената супа топла с прясно изпечени крутони по любима рецепта!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: