Начин на приготвяне
След като литър и половина вода заврят в средно голяма тенджера, сипваме лъжичка и половина хималайска сол – на вкус и 2 супени лъжици шарлан.
Подготвяме зеленчуците: 3 картофа, 2-3 моркова, 1 глава лук, 2 зелени чушки и половин бяла ряпа, като ги нарязваме на ситно. Прибавяме ги и оставяме да се варят с капак около 10 минутки.
Добавяме боба – 2 ч.ч. от буркан и след него следват подправките: половин супена лъжица сушен и стрит на ситно джоджен, по 1 ч.л. от трите подправки – червен пипер, кимион и куркума, 2 щипки черен пипер, 1 щипка смлян кориандър, 1 кафена лъжичка кафява тръстикова захар (за вкус) и пожелание 1 равна к.л. гарам масала. Разбъркваме с бъркалка и варим още около 15 минути, докато всички съставки са сварени.
Когато супата е готова я сваляме от котлона и изчакваме леко да се охлади, за да може да включим пасатора. След 5 минутки я пасираме до нежна фина консистенция, за да се получи крем супа.
Сервираме бобената супа топла с прясно изпечени крутони по любима рецепта!
Чудно Вкусно!