Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета и крокети с кашкавал и сирене

Картофени кюфтета и крокети с кашкавал и сирене

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Картофени кюфтета и крокети с кашкавал и сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Чудни картофени крокети се получават, ако ги приготвите по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • яйца - 4 бр.
  • царевично брашно - 7 с.л.
  • сирене - 200 г натрошено
  • кашкавал - 150 г настърган
  • магданоз - 1 връзка пресен ситно нарязан
  • лук - 2 глави ситно нарязан
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За овалване на кюфтета
  • брашно - 1:1 пшенично +царевично /около 200 г/
  • олио - 600 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофи се сваряват с кората.

Обелват се и с преса за картофи или вилица се намачкват. Към картофите се прибавят яйцата, чубрица, черен пипер, сол, царевичното брашно, натрошеното сирене, настъргания кашкавал, връзка пресен магданоз - ситно нарязан лук, чесън - ситно нарязан.

Всичко се омесва добре, оформят се картофени кюфтета или крокети, нареждат се на подходящ поднос и се слагат за 10 минути във фризера или 40 минути в хладилника да стегнат.

В табла се смесват бялото брашно с царевично брашно, кюфтета се овалват хубаво от всички страни и се пържат в горещо олио.

Поднесете картофени кюфтета и крокети с кашкавал и сирене за обяд или вечеря със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: