Начин на приготвяне
Картофи се сваряват с кората.
Обелват се и с преса за картофи или вилица се намачкват. Към картофите се прибавят яйцата, чубрица, черен пипер, сол, царевичното брашно, натрошеното сирене, настъргания кашкавал, връзка пресен магданоз - ситно нарязан лук, чесън - ситно нарязан.
Всичко се омесва добре, оформят се картофени кюфтета или крокети, нареждат се на подходящ поднос и се слагат за 10 минути във фризера или 40 минути в хладилника да стегнат.
В табла се смесват бялото брашно с царевично брашно, кюфтета се овалват хубаво от всички страни и се пържат в горещо олио.
Поднесете картофени кюфтета и крокети с кашкавал и сирене за обяд или вечеря със свежа салата.