Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Кокосови бонбони с кондензирано мляко

Кокосови бонбони с кондензирано мляко

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Кокосови бонбони с кондензирано мляко
Снимка: Дони Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
30
"Невероятно вкусни кокосови бонбони, с които черпим всички гости"

Необходими Продукти

  • кокосови стърготини - 200 г
  • кондензирано мляко - 1 кутийка (397 г)
  • портокалова есенция
  • бял кувертюр - 200 г
  • натурален кувертюр - 200 г
  • млечен кувертюр - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От кондензираното мляко икокосовите стърготини се омесва лепкава смес, оформят се бонбони. Подреждат се върху хартия за печене и се оставят в хладилника за 30 минути или както аз ги прибрах във фризера за 10 минути.

През това време в три купи се разтопяват трите вида кувертюр. Една част от охладените бонбони се потапят в натуралния, другите в млечния и отново се подреждат върху хартията за печене.

Остатъците от шоколада се сипват в еднократен пош и се декорират на зиг-заг. Една малка порция от белия кувертюр оцветих с червена гелова боя и отново на зиг-заг сложих върху бонбоните, но това е моя приумица. След като се декорират се прибират в хладилника, за да стегнат.

По принцип трябва да се съхраняват в хладилника.

Количеството на шоколада може да се намали на 200 г, ако не обичате много шоколад, но аз исках да постигна плътно шоколадово покритие, което да хрупка, затова количеството е толкова голямо и ефектът на бонбоните е такъв!

Кокосовите бонбони с кондензирано мляко са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
40
30
21
10
Дай твоята оценка: