Начин на приготвяне
Първо пригответе ябълките, обелете ги и настържете на ренде. Смесете ябълките с пудра и кафява захар, канела и сложете на умерен, не много силен огън за 10 минути, като бъркате с дървена лъжица.
Свалете от котлона, охладете и прибавете нарязани на едро лешници.
Пригответе крема, като в прясното мляко разбъркате кафявата захар и царевичното нишесте.
Сложете на слаб огън и се бърка докато сгъсти. Свалете от котлона добавете парченца шоколад, от топлината ще се разтопят и кремът за тортата е готов.
В купа начупете бели и кафяви бисквити, добавете 3 с.л. от крема и ябълките.
Разбъркайте внимателно, сипете в малка тортена форма с ринг (20 см(, а отгоре сипете останалия крем и заравнете.
Охладете бисквитената торта, свалете ринга и поръсете с шоколадови пръчици.
Бисквитената торта с крем и ябълки е чудна.