Бърз винен кебап

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Бърз винен кебап
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
06/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Класически винен кебап, който обаче се приготвя за нула време"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист
  • ориз - 1 ч.ч
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на средно големи късчета и го задушаваме в малко олио и вода. Като побелее прибавяме лука нарязан на филийки.

Като се задуши поръсваме с червен пипер, прибавяме 1-2 лисчета дафинов лист, разбъркваме и наливаме виното. Оставяме ястието малко да поври след което прибавяме ситно нарязаните домати (може и от консерва) и ориза.

Доливаме вода, подправяме със сол и остаеяме ястито да ври до като оризът омекне. Накря подправяме с черен пипер. Сервираме по желание с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: