Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с кефир

Вита баница с кефир

Вита баница с кефир
Снимка: Росица Петрова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Хапнете си парченце от витата баница с кефир - ще останете доволни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • кефир - 150 мл
  • сирене - 200 г
  • олио - 70 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • заливка
  • яйца - 1 бр.
  • кефир - 50 мл
  • сол - щипка
  • масло - 50 г
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна вита баница ползвах кръгли турски кори, които са по 5 бр. в пакет. На мен ми бяха необходими 2 от тях. Те са малко по-плътни и се доближават до Одринските кори.

Разбийте в купа 2 яйца и прибавете към тях кефира и олиото. Разбъркайте до хомогенност.

Накрая добавете лъжичка бакпулвер.

В друг съд натрошете сиренето.

Разстелете една от корите на работния плот.

Полейте с няколко лъжици от сместа и поръсете с натрошено сирене.

Навийте на рехаво руло и после завийте на охлюв, който поставете в центъра на намазана с масло тава.

Направете същото и с другата кора, като я завиете около първата.

Ако ви е останала от яйчената смес, прибавете към нея още 1 яйце и малко кефир.

С тази смес полейте витата баница, като се стремите да е обляна навсякъде.

Нарежете маслото и го разпределете отгоре.

След това поръсете с маково семе и оставете за 10 минути да престои.

През това време загрейте фурната на 180°С.

Печете вита баница с кефир 30-40 минути до хубав златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: