Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Молотов

Сладкиш Молотов

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Сладкиш Молотов
Снимка: Дони Ники
1 / 5
27/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Сладкиш Молотов бихме направили още днес- а вие?"

Необходими Продукти

  • белтъци - 7 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 10 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • лимонов сок - 1/4 ч.л.прясно изцеден
  • бадемов ликьор - 1/4 ч.л.
  • За карамел
  • захар - 100 г
  • студена вода - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, включваме фурната на 180 °C да загрява.

Намазваме форма с диаметър 20 см, в която ще печем с малко олио и поръсваме стените със захар.

Оставяме настрана.

После сипваме захарта за карамела в касерола и слагаме на котлона да се разтопи.Когато е готова, наливаме водата и бъркаме, докато се получи гъст карамел.

Изливаме карамела във формата и с шпатула го разнасяме навсякъде - по стените и дъното.

Оставяме да изстине.

През това време отделяме белтъците от жълтъците в купа. Разпенваме белтъците с миксер, като добавяме щипка сол.

След това добавяме една по една с.л. захар, лимонов сок, ванилова захар и ром.

Разбиваме на високи обороти с миксер до получаване на крем с връхчета като за целувки.

Така приготвения белтъчен крем сипваме във формата върху карамела и заравняваме, доколкото е възможно.

Слагаме формата в друга по широка тава и наливаме вода в нея до средата на формата.

Печем във фурната, която вече е загрята предварително на 180 °C за около 20 минути.

След това отваряме леко вратичката на фурната и печем така за още 10-15 минути.

Първоначално кремът се навдига доста над формата, но това не бива да ви притеснява.

След изваждането му от фурната леко спада.

Когато е изпечен белтъчният сладкиш, обръщаме внимателно в подходящ поднос или чиния.

Нека ви е вкусно с този сладкиш Молотов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Благодаря от сърце!
30.03.2022 11:11
Penka Yorgova
Penka Yorgova
Уникален десерт!
30.03.2022 10:39
1