Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Сос от патладжани с чесън

Сос от патладжани с чесън

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Сос от патладжани с чесън3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Слагайте филийките в тостера, защото патладжаненият сос е готов"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • тахан - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр., изцеден сок
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Цялата повърхност на патладжаните се надупчва с вилица и се слагат в тава за печене.

Пекат се около час или докато омекнат. Вътрешната им част се издълбава и се намачква с вилица.

Добавят се чесънът, таханът, лимоновият сок и солта. Украсява се с магданоз и се сервира с препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: