Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Панирани патладжани с чесън

Панирани патладжани с чесън

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Панирани патладжани с чесън
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 100 г
  • сол
  • олио - за пържене
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме и нарязваме патладжаните на дълги ивици, поръсваме със сол и оставяме да се отцедят от горчилката.

Измиваме и подсушаваме резените и ги топим в царевично брашно, после в яйце и пак в брашно и яйце.

Пържем патладжаните в загрято олио и ги отцеждаме на салфетка от излишната мазнина.

Сервираме поръсени с наситнени чесън, копър и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: