Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Нахут с патладжан и чесън

Нахут с патладжан и чесън

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Нахут с патладжан и чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Вкусно, здравословно и веган - грабвайте вилицата и нападайте, после ще си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • нахут - 100 г
  • патладжани - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • кориандър - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • кимион - семена
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът трябва да е накиснат предварително поне 5 часа.

След това го варим в подсолена вода около 60-80 мин. до готовност, но не да е преварен.

Патладжана нарязваме на кубчета и пържим от всички страни до златисто-кафяво, добавете сол и оставете да се пържи на слаб огън.

Направете дресинг от кориандър, магданоз, чесън, сол, червен пипер, кимион, зехтин, оцет и лимонов сок.

Когато всичко е готово смесете смесете патладжана, дресинга и нахута и разбъркайте много хубаво .

Оставете в хладилника за 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: