Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Какаови Великденски Сладки

Какаови Великденски Сладки

Какаови Великденски Сладки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"С тези сладки за Великден ще изненадате всички и то много приятно"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 100 г полуразтопено
  • захар - 120 г
  • мед - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
  • какао - 1 с.л. тъмно (или брашно от рожков)
  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • лешници - 20 бр. цели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа нарежете маслото на парчета и сложете за минута в микровълнова, докато се разтопи, но не изцяло.

В друг съд се чуква едно яйце, прибавя се захар, ванилия и се разбърква с телена бъркалка.

Добавете полуразтопеното масло, мед, бакпулвера и пресято какао, аз вместо него пресях 1 с.л. брашно от рожков, идеално заменя какаото.

Разбърква се добре, прибавя се брашното и леко се замесва на меко тесто, при нужда се поръсва още брашно, но пак леко лепне.

Късате тесто и оформяте топче, нареждате върху хартия за печене. Разпределете ги на разстояние, защото се надуват и малко се разливат.

Отгоре набодете по един суров лешник и печете сладките в загрята фурна на 180 градуса около 13-15 минути.

Извадете тавата и оставете леко да се охладят, тогава извадете в чиния.

Какаовите Великденски Сладки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: