Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Великденски какаови курабийки

Великденски какаови курабийки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7k7
Великденски какаови курабийки
Снимка: Зори
1 / 7
07/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
15-20 бр.
"Великден е сред празниците, на които на масата задължително трябва да присъстват едни разкошни курабийки"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче (15 г)
  • ванилия - 2 пакетчета
  • канела - 1 к.л. цейлонска
  • мед - 1/2 к.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 125 г меко
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, какаото и бакпулверът се пресяват предварително през сито.

Кафявата захар, мекото масло, олиото, яйцето, меда, канелата, ванилията и киселото мляко се разбъркват в купа с миксер или телена бъркалка хубаво.

Към тях се добавя лъжица по лъжица от сухите съставки, като се бърка непрекъснато. Когато тестото стане трудно за бъркане, се прехвърля върху силиконова подложка и се доизмесва с намаслени ръце.

Тестото за сладките трябва да е меко, лъскаво и еластично.

Разделя се на малки топчета, всяко се разстила с точилка и с формички се изрязват курабийките.

Прехвърлят се в тавички с постлана хартия за печене. Какаовите сладки се пекат на средна решетка в предварително загрята на 180 градуса фурна за 7-10 минути, докато порозовеят.

Великденските какаови курабийки се изваждат върху решетка, докато изстинат напълно и се съхраняват в кутия с капак.

Да ви е сладко с тези чудесни великденски курабийки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: