Начин на приготвяне
Брашното, какаото и бакпулверът се пресяват предварително през сито.
Кафявата захар, мекото масло, олиото, яйцето, меда, канелата, ванилията и киселото мляко се разбъркват в купа с миксер или телена бъркалка хубаво.
Към тях се добавя лъжица по лъжица от сухите съставки, като се бърка непрекъснато. Когато тестото стане трудно за бъркане, се прехвърля върху силиконова подложка и се доизмесва с намаслени ръце.
Тестото за сладките трябва да е меко, лъскаво и еластично.
Разделя се на малки топчета, всяко се разстила с точилка и с формички се изрязват курабийките.
Прехвърлят се в тавички с постлана хартия за печене. Какаовите сладки се пекат на средна решетка в предварително загрята на 180 градуса фурна за 7-10 минути, докато порозовеят.
Великденските какаови курабийки се изваждат върху решетка, докато изстинат напълно и се съхраняват в кутия с капак.
Да ви е сладко с тези чудесни великденски курабийки!