Мариновано патешко на фурна

Marto_86Marto_86
Новак
281094132
Мариновано патешко на фурна1 / 2
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"С тази марината патешкото ще се получи наистина много вкусно"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • портокали - 2 бр.
  • бира - 0.5 л
  • къри - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 к.л. сух
  • джинджифил - - 1 к.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л
  • сол - 1.5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разфасовайте патицата на парчета, смесете бирата с изстисканите портокали, захарта и накиснете месото за 1-2 часа.

Запазете маринатата от бира и портокали.

Извадете маринованото патешко и го втрийте с всички подправки, включително и солта, за още час.

Наредете месото в тава, като добавите маринатата от бира и портокали, добавете 100-200 мл вода, така че с маринатата да има образувана два пръста течност на дъното, не добавяйте мазнина, патицата има достатъчно.

Покрийте плътно тавата с фолио и печете един 1 час на 200 °C. След това отвийтеи вижте нивото на течността, при необходимост долейте още 100-200 мл гореща вода, отвийте отново плътно и печете още 45 мин на същата температура.

Изключете фурната, не отвивайте от фолиото, оставете печената патица във фурната, докато поизстине, целта е да остане сочно, без запичане, за да не изсъхне.

Лесно и много вкусно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: