Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Охлювчета с кайма на фурна

Охлювчета с кайма на фурна

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Охлювчета с кайма на фурна
Снимка: Ники
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Поднесете охювчетата с кайма с гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • вода - 200 мл
  • масло - 80 г
  • сода - 1/3 ч.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • Плънка
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • тиква - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме си тесто от посочените продукти, не трябва да лепне на ръцете. Покриваме с прозрачно фолио и оставяме за 2 часа.

Тиквата настъргваме на едро ренде, лука нарязваме на ситно и запържваме в мазнина, добавяме тиквата, задушаваме и прибавяме каймата.

Овкусяваме с подправките и готвим до запържване на каймата.

Оставяме плънката да се охлади.

Тестото разделяме на равни части, разточваме всяка една топка на много тънка кора, слагаме си част от плънката, навиваме на руло и след това на охлюв.

Загряваме си фурната на 200 градуса.

В тава си слагаме хартия за печене и си подреждаме охлювчетата.

Намазваме ги с разтопено масло и печем за 20-25 минути.

Охлювчетата с кайма на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: