Начин на приготвяне
Замесваме си тесто от посочените продукти, не трябва да лепне на ръцете. Покриваме с прозрачно фолио и оставяме за 2 часа.
Тиквата настъргваме на едро ренде, лука нарязваме на ситно и запържваме в мазнина, добавяме тиквата, задушаваме и прибавяме каймата.
Овкусяваме с подправките и готвим до запържване на каймата.
Оставяме плънката да се охлади.
Тестото разделяме на равни части, разточваме всяка една топка на много тънка кора, слагаме си част от плънката, навиваме на руло и след това на охлюв.
Загряваме си фурната на 200 градуса.
В тава си слагаме хартия за печене и си подреждаме охлювчетата.
Намазваме ги с разтопено масло и печем за 20-25 минути.
Охлювчетата с кайма на фурна са много вкусни.