Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Кето десерт с тиква

Кето десерт с тиква

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Кето десерт с тиква
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Вкусен десерт, който можем да си похапнем без угризения"

Необходими Продукти

  • печена тиква - 100 г
  • пълномаслена извара - 60 г
  • чия - 2 с.л.
  • прясно мляко - 40 мл
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечената тиква с мазнина е по-вкусна и се възприема от организма по-добре. Затова, когато я приготвям за печене, слагам в тавата по една супена лъжица зехтин. Опитайте.

Предварително залейте чията с прясното мляко и оставете да набъбне. Добре е това да се направи от вечерта за сутринта.

В купичка сложете тиквата и изварата и ги намачкайте добре с вилица, или може да ползвате пасатор.

Сглобете десерта в подходяща чаша или стъклена купичка. Редувайте тиквена смес, чия и завършете кето десерта с натрошени орехи.

Консумирайте кето десерта с тиква охладен.

Бележка: Ако желаете, ползвайте подходящи подсладители и аромати (ванилия, канела, джинджифил).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: