Пай със спанак и сирене Фета

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
21/01/2014
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 198
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • лук - 4 стръка, на ситно
  • зехтин - 3 с.л.
  • спанак - 1 кг, бланширан и нарязан
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сирене - 250 г, нарязано на кубчета
  • копър - 60 г, нарязан на ситно
  • яйца - 2 бр., леко разбити
  • бутертесто - 5 листа, замразено, многолистно
  • масло - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества
Солен Пай

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Маже се с масло квадратна тава (20 см). Зеленият лук се запържва в зехтина в голям тиган. Прибавя се спанакът и се задушава около 5 мин.

Прехвърля се в голяма купа сиренето Фета, копърът и яйцата. Поръсват се със сол и черен пипер. Разгъва се многолистото тесто, като 1 лист се поставя върху тавата.

В малка купа се смесват маслото и млякото, като добре се разбъркват. Получената смес се нанася с четчица върху листа, който се покрива с друг лист, а върху него се застила плънката. В такава последователност се редят листите до изчерпване на количеството.

Най-отгоре се слагат останалите 3 листа, като всеки лист се маже със сместа от млякото и маслото. Най-отгоре се правят прорези с нож. Пече се около 40 мин., или докато тестото стане златистокафяво.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар