Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Запечени чушки със сирене фета

Запечени чушки със сирене фета

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Запечени чушки със сирене фета
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Имаме няколко буркана с чушки, които сме си запазили специално за тази рецепта, а вие опитайте и ни кажете колко са ви харесали"

Необходими Продукти

  • печени чушки - 1 буркан червени
  • фета - 300 г сирене
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • картоф - 1 сварен
  • магданоз
  • сусам - 1 с.л.
  • галета - за овалване
  • масло - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За целта използвам едри пиперки, които внимателно изцеждам /запазвам соса им/ и подготвям за пълнене.

В купа настъргвам сиренето, кашкавала и картофа. Добавям разбитите яйца, на ситно нарязания магданоз и сусамовото запечено семе.

Добавете сол, ако е необходимо.

Внимателно пълня чушките със сместа. Овалвам ги в галета.

Подреждам ги в йена тавичка, чието дъното съм заляла със соса от буркана.

Между тях подреждам бучки масло, поръсвам с още малко галета и запичам до хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: