Начин на приготвяне
Овкусяваме пилешкото филе със сол и черен пипер. Запържваме го до златисто в дълбок съд.
В същия съд наливаме бульона. Може да използвате и пилешки, но аз предпочитам наситения вкус на плътен телешки бульон. Към него добавяме чесъна и джинджифила, които можем да не режем, тъй като преди сервиране ще ги отстраним.
Връщаме месото в бульона и оставяме на котлона за около 15 мин.
При необходимост разреждаме бульона с малко вода.
Сваряваме яйцата, като е важно да останат рохки. Ако имате време, добре е те също да преседят в бульона, но ако нямате много време, може да пропуснете тази стъпка.
Приготвяме нудълс според указанията на опаковката. Има специални ramen noodles, но в момента не разполагах с такива и използвах обикновени яйчени нудли.
Ако използвате замразено едамаме, трябва да го сварите за кратко.Това са млади бобчета от соя, много са крехки и се приготвят много бързо. Продават се и бланширани.
Поднасяме супата Рамен гореща като в дълбока купичка или супена чиния поставяме от нудлите.
Заливаме ги с прецеден бульон. Отгоре подреждаме резени месо, спанак, разполовено яйце и малко едамаме.
Поръсваме Рамен с пилешко с нарязан на едро зелен лук.