Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Разядки»Рамен с тофу и зеленчуци

Рамен с тофу и зеленчуци

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7915k1k4k11
Рамен с тофу и зеленчуци
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
02/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"При сервиране на рамен с тофу и зеленчуци се поръсва със заделения зелен лук и сусам."

Необходими Продукти

  • полуготови нудли - 3 пакетчета (около 200 г)
  • тофу - 200 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • зеле - ¼ зелка, малка
  • моркови - 1 бр., по - малък
  • гъби - 5 бр., напр. печурки или друг вид
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 2 щипки на прах
  • соев сос - 4 с.л.
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • царевично нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, като малко от зелената част се заделя за накрая.

Зелето се нарязва на тънки ленти, гъбите - на филийки, морковът - на лентички, чесънът се наситнява, а тофуто се нарязва на кубчета.

Зеленчуците се запържват в сгорещено олио, като зелето се прибавя последно, след като гъбите вече са омекнали. Овкусява се с чесън, джинджифил, соев сос, оризов оцет, захар, подправките от пакетчетата и черен пипер.

Наливат се 4 ч.ч. вода. Когато заври, се прибавят нудлите и се намаля на слаб огън.

Царевичното нишесте се размива с малко от бульона и се прибавя на тънка струя към почти сварените нудли. Накрая се добавя сол на вкус.

При сервиране на рамен с тофу и зеленчуци се поръсва със заделения зелен лук и сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: