Пилешки Рамен

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Пилешки Рамен
Снимка: Мина Димитрова
1 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Този пилешки рамен ще ви завладее с богатия си вкус и невероятно ухание."

Необходими Продукти

  • пилешки бульон - 800 мл домашен
  • мирин - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • праз - 50 г зелената част
  • моркови - 50 г
  • джинджифил - 1 с.л. пресен, настърган
  • мисо - 1 с.л. паста
  • соев сос - 2 с.л.
  • чили - 1/2 ч.л. прах
  • сусамово олио - 2 с.л.
  • марината за пилето
  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • мирин - 1 с.л.
  • сусмово олио - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • За топингите
  • моркови - 150 г
  • кимчи - 100 г
  • за нудълите
  • нудъли - 150 г за рамен
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пилешките пържоли за около час. Нарежете на ситно моркова, праза, лука и чесъна. В касерола сложете сусамовото олио и две супени лъжици от пилешкия бульон.

Добавете настъргания джиндифил лука и чесъна и задушете за няколко минути. Добавете соевия сос, чилито, Мирина и мисо пастата, и пилешките пържоли разбъркайте енергично и излейте останалия бульон.

Намалете котлона до слаб и оставете да къкри за около 30 минути или докато течността се редуцира с 4/5. След това отстранете месото и го накъсайте или нарежете на парчета.

В отделна тенджера кипнете 300 мл. вода и добавете нудълите. Те ще са готови за 5-6 минути. Сглобете рамена като в дълбока купа сложите 1/5 част от сварените нудъли. Добавете от бульона, сварено пиле, морковите и кимчи.

Този пилешки рамен ще ви завладее с богатия си вкус и невероятно ухание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: