Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Препеченият хляб се слага в найлонова торба. С шише се натрошава на едри трохи. Оставя се 1 с.л. от маслото встрани, а останалото се разтапя в малък тиган на слаб огън.
Добавят се хлебните трохи, държат се на огъня, докато поемат маслото. Добавя се водата. Намазва се форма за печене на торта (28 см), която от вътрешната ѝ част се постила с восъчна хартия.
Изсипва се сместа от трохи плътно по дъното и стените ѝ. Рикотата, мекото сирене, пармезанът, яйцата, солта и пиперът се бъркат, докато се получи кремообразна смес. С лъжица се прехвърля сместа върху трохите, като добре се заглади повърхността.
Чуква се формата в плота, за да се напълнят всички празнини. Нарязват се доматите на пловинки и се редят върху чийзкейка, като леко се притискат. Пекат се 25-30 мин. Чийзкейкът трябва да изстине напълно. Оставя се в хладилника за 3 часа, преди да се сервира.