Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел във фраера

Крем карамел във фраера

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Крем карамел във фраера
Снимка: Дони Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Пухкав крем карамел, който се топи в устата"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 600 мл
  • ванилия
  • За карамела
  • захар - 100 г
  • За декорация
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбих яйца със захарта, добавих топлото прясно мляко и ванилията.

В касерола карамелизирах захарта.

Разсипах по купичките, изчаках да се охлади и прецедих яйчената смес, преди да я сипя в купичките.

Сложих ги във фраера, включих на 200°C за 5 минути, след това намалих на 100°C за още 30 минути.

Когато се охлади, се обръща се в чинийка, и се декорира по желание.

Аз карамелизирах фигурки и ги боднах върху крем карамела.

В касерола се карамелизира захар и с помощта на лъжица се гребва карамел и върху хартия за печене се оформят карамелени фигурки.

Бон Апети с моя перфектен крем карамел във фраера!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: