Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел във фраер

Крем карамел във фраер

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Крем карамел във фраер
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Направо с голяма лъжица ще си хапнете от този крем карамел"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирах захарта и изсипах в дъното на съда, който ще използвам (аз когато карамелизирам, не слагам вода, само захар).

Оставих на страна да изстива и разбих 7 яйца, към тях добавих ванилията и 2 чаени чаши захар.

След това на лека струйка с разбиване прибавих предварително леко стопленото прясно мляко.

Сместа изсипах в 2 съда.

Дъното на фраера напълних с леко топла вода. Включих на 150° за 40 минути.

Във фраера става перфектният крем карамел -лека нежна консистенция, без шупли - така го нападнахме, че хич не се сетих да снимам отвътре.

С лека коричка отгоре (която после беше отдолу след като го обърнах), карамелът се разля перфектно по чинията.

Общо взето крем карамел във фраер без никакви забележки, като за Мастър шеф

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветина Гавазова
Цветина Гавазова
Здравей! Извинявай, че чак сега отговарям, но няма нотификация. По тази рецепта съм готвила в Delonghi air fryer и на ProfiCook фраера също. :)
08.09.2022 18:17
Анонимен
Анонимен
Каква марка и модел е фраерът?
05.02.2022 15:13