Начин на приготвяне
Смесваме кисело мляко (1 ч.ч.) с бакпулвер (1 ч.л.). Към тях прибавяме пресни жълтъци (2 бр.). Разбъркваме хомогенно и наливаме разтопено краве масло (1 к.ч.). Прибавяме пудра захар (1 к.ч.), ванилия (1 бр. пакетче) и няколко капки есенция ром.
С бяло брашно, колкото поеме, замесваме еластично тесто (да не е много твърдо, за да може да разточваме лесно). Оставяме тестото за няколко минути, завито с полиетиленово фолио, и после разточваме кора върху набрашнена повърхност и изрязваме кръгчета.
В средата на всяко кръгче слагаме парченце локум. Прегъваме кръгчетата на две, така че локумът да е в средата, и притискаме крайчетата добре, да не се разтварят по време на печене (може преди да прегънем, да намажем периферията на кръгчетата с малко разбит белтък).
Подреждаме в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина, и слагаме в нагрята фурна. Печем кратко на 170 градуса, за да не се препекат.
Готовите сладки поръсваме с пудра захар.