Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода. След като поизстинат, се обелват и намачкват. Към тях се прибавя сол на вкус, двете яйца, краве масло и топло прясно мляко. Всичко се обърква до получаване на сравнително гладко картофено пюре.
Лукът и гъбите се почистват и нарязват на шайби. Запържват се в сгорещено масло и олио до златисто. Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус.
С помощта на шприц или просто с лъжица от картофеното пюре се оформят картофени гнезда, като първо се прави дъното, а после стените.
Вече оформените гнезда се напълват със сместа от лук и гъби. Отгоре се поръсват със настърган кашкавал, след което се слагат да се запекат във фурна на 180 градуса за около 20 минути.
Към картофени гнезда с гъби сервирайте и подходяща салата.