Лук с домати

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
12/04/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 285
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лук - 1 кг, обелен, на филийки нарязан
  • зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • чушки - 2 бр. (червена и жълта), почистена от семенната част
  • домати - 600 г, зрели, бланширани
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в голям тиган, докато стане златист. Добавят се чушките и се държат на огъня около 10 мин.

Доматите се режат на едро и добавят в тигана. Поръсват се със сол и пипер.

Оставят се да покъкрят на тих огън около 30 мин., или като се разбърква от време на време. Ястието се сервира горещо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Дима
Дима
14.07.2014 16:43
Може и студено да се хапва :) в добавка лъжичка захар ще подобри вкуса!
1
0