Начин на приготвяне
Измийте и почистете семките на чушките, като направите страничен разрез на всяка чушка, извадете семките и се опитайте да запазите дръжките.
Сложете чушките в тавичка с малко зехтин и сложете във фурната да се запекат. Изпечените чушки извадете, покрийте в съд с капак или увийте с алуминиево фолио, задушете и след това обелете.
Сложете в дълбок тиган зехтина, загрейте на котлона и добавете почистените и нарязани на ситно лук и зелената чушка.
Запържете до омекване, нарежете доматите на ситно и ги добавете заедно с чесъна. Разбъркайте и гответе около 5 мин. Сложете млените домати от консерва, подправете със сол, дафинов лист, черен пипер, ситно нарязани листа босилек и малко захар.
Сложете капак и задушете соса за 15 мин, след което махнете капака и гответе до изпаряване на течността и сгъстяване на соса. Готовите чушки залейте с доматения сос и поръсете с магданоз.