Спаначена супа с нахут

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Спаначена супа с нахут2 / 2
27/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг, изчистен
  • хляб - 1 филия, без кората, нарязана на кубчета
  • зехтин - 6 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр., почистена от семките
  • риган - 1 с.л., ситно нарязан
  • оцет - 2 с.л., винен
  • вода - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 1/2 ч.л., сладък
  • нахут - 2 ч.ч. (400 г), от консерва, изплакнат и изцеден
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се задушава само с водата, полепнала по листата, около 3 мин. След като е готов се изцежда и притиска с вилица, за да се отстрани излишната вода.

Малките кубчета хляб се запържват в зехтина, докато станат златисти. Добавя се чесънът, боровите ядки, кимионът, лютата чушка и риганът. Пържат се около 2 мин. Сместа се прехвърля в блендер заедно с оцета и водата, докато се превърне в гладка смес.

В 2 с.л. зехтин се запържва спанакът около 2 мин. Добавя се хлебната смес, червеният пипер и нахутът. Оставя се на слаб огън около 5 мин. и се поръсва със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка: