Орехово-ябълков сладкиш без яйца

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
810
2k
26/01/2014
"Заповядайте! Днес искаме да ви почерпим с едни парче от този вкусен орехово-ябълков сладкиш без яйца, а ако сте твърде далеч - запишете си рецептата "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 860
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото с пудрата захар на пухкав крем.

Обелваме ябълките и ги смесваме с канелата. Добавяме и масления крем, както и натрошените на ситно бисквити и ореховите ядки, след това разбъркваме добре.

Прехвърляме сместа във форма, изравняваме я добре отгоре, поръсваме я с лешници и покриваме с глазурата от разбитата сметана, смесена с разтопения и охладен шоколад.

Слагаме ябълковия сладкиш в хладилника, докато стане време за поднасяне.

Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
6.00 лв.
Виж ››

Универсална, удобна и много качествено тефлонова форма за кекс - любима на всички домакини

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Божана
Божана
03.02.2014 02:30
Благодаря за рецептата!
1
0