Орехови сърчица

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Орехови сърчица2 / 2
20/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.

Необходими Продукти

  • мас - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр
  • ванилия - 2 пакетчета
  • мармалад - за слепване
  • шоколад - 1 бр. разтопен за намазване
  • орехи - 1 к.ч. смлени за поръсване
  • мазнина - за намазване хартия за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесвате гладко тесто от разтопената свинска мас, захарта, яйцата, ванилията и пресятото брашно. Върху поръсена с брашно повърхност разточваме кора, дебела около половин сантиметър и с формичка изрязваме сърчица.

След това ги подреждаме в тава, застлана с намаслена хартия за печене и печем в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Изваждаме сладките върху равна повърхност и ги слепваме две по две с мармалад. Отгоре ги намазваме с разтопен на водна баня шоколад и обилно ги поръсваме със смлени орехови ядки.

Съхраняваме ги в плътно затворена кутия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: