Начин на приготвяне
Пригответе крема по указанията на опаковката и оставете настрани.
Смесете част от топлото мляко с 1 с.л. от захарта и маята, разбъркайте и оставете да шупне за 10 минути.
В купа пресейте брашното, направете кладенче в него и прибавете щипка сол, разбитите с вилица яйца, захарта, разтопеното масло, прясното мляко, ванилията и втасалата мая.
Замесете меко тесто, завийте със стреч фолио и оставете да втаса за 90 минути.
От тестото оформете топчета с размер колкото малко яйце. Разточете всяко топче на елисовидна кора и намажете с крема и навийте на рулце откъм широката страна на кората и прегънете рулцето на две.
Направете разрез точно на прегънатото място и оформете сърчице.
Наредете сърчицата в постлана с хартия за печене тава, оставете да втасат за 20 минути и печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до лек загар.
Коментари