Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Ванилови сърчица с крем

Ванилови сърчица с крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Ванилови сърчица с крем
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Ванилово или не - сърцето ни е ваше"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - щипка
  • ванилова есенция - 1 ампула
  • суха мая - 7 г
  • брашно - около 600 г
  • крем оле - 1 пакет на Йоткер с вкус на ягода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе крема по указанията на опаковката и оставете настрани.

Смесете част от топлото мляко с 1 с.л. от захарта и маята, разбъркайте и оставете да шупне за 10 минути.

В купа пресейте брашното, направете кладенче в него и прибавете щипка сол, разбитите с вилица яйца, захарта, разтопеното масло, прясното мляко, ванилията и втасалата мая.

Замесете меко тесто, завийте със стреч фолио и оставете да втаса за 90 минути.

От тестото оформете топчета с размер колкото малко яйце. Разточете всяко топче на елисовидна кора и намажете с крема и навийте на рулце откъм широката страна на кората и прегънете рулцето на две.

Направете разрез точно на прегънатото място и оформете сърчице.

Наредете сърчицата в постлана с хартия за печене тава, оставете да втасат за 20 минути и печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Изглеждат страхотно
08.10.2019 20:58