Блини с гъби

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Блини с гъби1 / 2
03/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8
"Домашно приготвени блини с ароматна плънка - трябва да опитате, за да разберете за каква вкусотия говорим"

Необходими Продукти

  • мая - 2 с.л. или 15 г прясна
  • захар - 1/8 ч.л
  • вода - 7 с.л.
  • прясно мляко - 1 1/4 ч.ч. (310 мл)
  • сметана - 4 с.л., заквасена
  • масло - 4 с.л., безсолно
  • яйца - 3 бр., (разделени на жълтъци и белтъци)
  • брашно - 1 ч.ч., (150 г), от елда
  • брашно - 1 ч.ч. (150 г), обикновено
  • сол - 1/2 ч.л.
  • Плънка
  • печурки - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • лайм - 2 с.л., на сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в 4 с.л. от водата и се оставя встрани, докато шупне за 15 мин. Прясното мляко и сметаната се разбиват. Добавя се студена вода, за да се получи 2 ч.ч. (500 мл) течност, която се изсипва в тенджера на слаб огън.

Добавя се маслото и се загрява, докато се разтопи. Маслената течност трябва да се охлади, но да е топла. В нея се разбиват жълтъците. Двата вида брашно се пресяват. Добавя се с бъркане млякото, кашицата от мая, за да се получи палачинково тесто.

Покрива се с влажна кърпа и се оставя да почива около 90 мин. Разбиват се белтъците на сняг и внимателно се се размесват с тестото. Сместа се оставя да си почива около 10 мин. или докато се покрие с мехурчета.

Загрява се 2 с.л. растително олио в тиган и се изсипва 2 с.л. от тестото, след 2 мин. се обръща от другата стена. Блините се слагат на купчина една върху друга, като се отделят с восъчна хартия.

Блините трябва да са много тънки. Ако тестото е прекалено гъсто, се разрежда с вода или прясно мляко.

Плънка: Гъбите се запържват в маслото заедно с магданоза около 10 мин. или докато омекнат. Поръсват се с лимоновия сок. Плънката се разпределя върху блините, които се препъват и поднасят горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: