Топла зелева салата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
01/09/2009
"Невероятно ароматна комбинация, която ви препоръчваме да поднесете с грог или боле "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 183
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Зелева Салата

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно а моркова се настъргва на ренде.

В голям тиган се задушава ситно нарязан лук за 3 минути на среден огън. След което се прибавят стафидите и кърито и се запържват за 2 минути. Добавя се зелето, морковът, оцетът, солта, захарта и черният пипер. Готви се с непрекъснато разбъркване докато зелето не намали обема си за около 3 - 5 минути.

Сваля се от котлона и се похлупва с капак или фолио. Оставя се за 5 - 10 минути.

След което се прибавят магданоза, солта и смления черен пипер на вкус. Разбърква се добре.

Стилни прибори за салата
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилни прибори за салата
3.99 лв.
Виж ››

Винаги стилни, винаги на мода и винаги подръка - тези универсални прибори за салата са точно това, от което има нужда всеки съвременен дом

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Т
Т
31.05.2014 15:13
Колко пъти ги добавяме солта и пипера? Защото преброих и преди, и след...и кое е вярното-след приключване на готвенето или в началото, както пише?
0
0