Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Паламуд с доматен сос и моркови

Паламуд с доматен сос и моркови

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Паламуд с доматен сос и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 бр (около 1 1/2 кг)
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 1/2 кг
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате морковите и лука и ги слагате в тенджера. Задушавате с олиото и малко вода. Нарязвате доматите на ситно и ги добавяте заедно с чесъна.

Оставяте сместа да заври и сипвате виното.Прибавяте дафиновия лист и зърната черен пипер. Варите около 10 минути. Добавяте нарязаната порции и посолена риба и варите още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: