Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Шницели»Шницели от паламуд с пикантен доматен сос

Шницели от паламуд с пикантен доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Шницели от паламуд с пикантен доматен сос1 / 2
18/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Рибните шницели са ужасно вкусни, а този е просто неустоим"

Необходими Продукти

  • паламуд - 800 г (филе)
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 4 с.л.
  • магданоз
  • За соса
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 1/2ч.л. (лют)
  • домати - 4 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе соса, като нарежете на ситно чесъна и го изпържите със зехтина. Поръсете с лютия червен пипер и разбъркайте.

Нарежете доматите на филийки и ги прибавете заедно с дафиновия лист и виното. Овкусете със сол и черен пипер и варете соса около 10 минути.

Отстранете дафиновия лист и пасирайте.

Нарежете филетата на по-тънки парчета и ги начукайте леко. Подправете със сол и черен пипер.

Оваляйте ги в брашното, панирайте с разбити яйца, потопете в галета и след това отново в яйцата. Изпържете рибата в зехтина.

Сервирайте рибата, поръсена с магданоз и заляна с доматения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: