Начин на приготвяне
Рибата се почиства от вътрешностите, отстраняват се главата, опашката и перките.
На всяко парче риба се почиства коремът, измива се от кръвта под течаща вода.
Подреждат се в дълбок съд, така че рибата да е покрита със саламурата, която се приготвя от солта и вода.
Затиснете с чиния, за да сте сигурни, че рибата е напълно потопена в саламурата.
Паламудът се нарязва на шайби с дебелина около 1 сантиметър и е готова за подреждане в буркани.
Олиото се загрява, оставя се да изстине напълно и тогава се залива паламудът.
На дъното се сипва малко олио, шайбите паламуд се подреждат, добавят се 1-2 зърна бахар, 3-4 зърна черен пипер и 2-3 дафинови листа и доматеният сок.
Така се оставя за 4-5 дни и тогава маринованата риба се консумира.
Маринованият паламуд със сос е много вкусен.