Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Скумрия, задушена с бяло вино

Скумрия, задушена с бяло вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Скумрия, задушена с бяло вино2 / 2
04/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Уникален вкус и пленяващ аромат, ето така ще опишем тази вкусна скумрия"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр. (около 1.3 кг)
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате рибите и ги слагате в тенджера. Овкусявате със сол и черен пипер. Нарязвате лука на ситно и го сипвате при рибата.

Заливате с бялото вино, олиото и малко вода и задушавате на тих огън около 20 минути.

По желание може да сервирате скумрията с пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Получи се чудесно.
22.05.2023 15:20