Начин на приготвяне
Рибата се почиства от вътрешности, измива се и нарязваме на шайби с дебелина 2 см.
В дълбок тиган се загрява олио, рибата се запържва леко от двете страни и изваждаме в чиния, като се покрива с фолио.
В същата мазнина сипваме ситно нарязан лук, чушка на ленти и морков на кръгчета. След минута-две наливаме бялото вино и задушаваме за кратко, докато се изпари.
Добавят се обелени и нарязани домати, овкусяваме със сол, захар, черен и червен пипер.
Прибавя се дафинов лист, намалява се котлона и оставяме да поври 15-20 минути, докато леко сгъсти.
Разбърква се да не загори. Връщаме рибните шайби в соса и поръсваме с чубрица, пресен магданоз и накъсани листа пресен босилек.
Оставя сe да се готви още малко и сваляме от котлона.
Сервираме ястието топло, може и с резен лимон!
Коментари