Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушена ципура с домати и гъби

Задушена ципура с домати и гъби

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Задушена ципура с домати и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ако едно ястие отговаря на условията хем да е вкусно, хем здравословно, то това със сигурност е тази ципура"

Необходими Продукти

  • ципура - 1 бр (около 1.3 кг)
  • моркови - 3 бр
  • целина - 1 резен
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 1 ч.ч.
  • домати - 300 г
  • гъби - 300 г (сварени)
  • магданоз
  • лимони - 1 бр
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на порции и посоляваме или по желание може да я оставите цяла, след като я почистите. Слагаме в широка тенджера нарязаните моркови, целина и лук. Нареждаме отгоре рибата и прибавяме зехтина, виното и бульона. Захлупваме и задушаваме на тих огън около 30 минути.

След това смесваме ситно нарязаните домати, сварените гъби, нарязани на филийки, и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме всичко със соса, в който е задушена рибата, и прибавяме черен пипер и сок от лимон.

Прехвърляме рибата в огнеупорен съд, заливаме с приготвената смес и печем за още 10 минути.

Сервираме ястието топло или студено по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: